Счетоводство

Пътеводител в транспорта: Данъци и счетоводство, труд и осигуряване

 

Ново експертно издание от 2023 година – 3 в 1:

➜ Правна уредба;

➜ Данъчно третиране и счеотоводно отчитане;

➜ Труд и осигуряване!


Вижте повече тук >>

Счетоводители в действие

Най-новото и актуално към месец юли 2022 г. експертно издание за Вас, уважаеми счетоводители вече и в електронен формат!

С цели 79 решени казуса, с които колегите Ви вече се сблъскаха в практиката си.

Какви конкретно казуси намират решение на страниците на “Счетоводители в действие”:
➜ Счетоводни операции за завеждане на дарена земя
➜ Счетоводни записвания при отписване на сграда, предоставена при замяна
➜ Осчетоводяване на банкова гаранция за изпълнение на договор в срок
➜ Осчетоводяване на сума за разработване и сертифициране на система
➜ Дарение от един към друг земеделски производител
➜ Счетоводно отчитане на еднолично адвокатско дружество

Вижте повече тук >>

 

 

Двойно ръководство: ТРЗ и счетоводство

Експертните решения от практиката на колегите Ви през 2021-ва:

>> Трудови правоотношения;

>> Осигуряване;

>> Обезщетения;

>> Счетоводство;

>> ЗДДС;

>> ЗКПО, ЗДДФЛ, ДОПК, ЗМДТ, Наредба Н-18;

>> Търговски закон

 

Вижте повече тук >>

 

Отраслово счетоводство – заплетени ситуации и техните решения

Книгата „Отраслово счетоводство – заплетени ситуации и техните решения“ е практично ръководство, създадено от специалисти в различните отраслови сектори. Те ще Ви запознаят със счетоводни казуси от всеки  бранш и ще Ви преведат през правилните решения и действия, които трябва да предприемете.

 

Вижте повече тук >>

 

Книга на счетоводителя – разяснени ситуации от практиката

Вие сте счетоводител? Всеки ден се сблъсквате с различни казуси и ситуации в своята практика? Търсите експертно решение и отговори на въпросите си?

Представяме Ви най-новото ръководство на счетоводителя. В изданието „Книга на счетоводителя – разяснени ситуации от практиката“ ще намерите реални казуси от практиката на счетоводителя и техните решения.

 

Вижте повече тук >>

 

Пътеводител на транспортните фирми: данъци и счетоводство, труд и осигуряване

Специалистите в осчетоводяването на транспортните фирми проф. д-р Стоян Дурин и Аспасия Петкова разполагат с пълния набор от указания, правила и практически примери в сборното ръководство „Пътеводител на транспортните фирми: данъци и счетоводство, труд и осигуряване“.

Ако работите с транспортна организация, то ръководството е точно за Вас и ще Ви помогне в ежедневната практика.

 

Вижте повече тук >>

 

Счетоводство и осигуряване за земеделски производители: закони и тълкуване

Работите в сферата на земеделието? Или в тази на животновъдството? Чудесно. Но за да имате успешен бизнес в света на земеделието и животновъдството, добрата реколта не е достатъчна сама по себе си.

Научете как да осчетоводявате продукцията си, както и какви права имат Вашите служители по време на работа или в отпуск. Всички отчетности на дейността в производствения селскостопански сектор са задължителни.

С актуализираното издание от 2019 г. „Счетоводство и осигуряване за земеделски производители: закони и тълкуване“ ще получите не само самите закони и правила, но и анализ за тяхното съществуване и изпълнение.

 

Вижте повече тук >>

 

Счетоводни аспекти на разчетите в бюджетните организации – вземания и задължения

В най-новото издание на доц. д-р Диана Ималова „Счетоводни аспекти на разчетите в бюджетните организации – вземания и задължения“ ще откриете подробна информация за стъпките, по които правилно да направите всички счетоводни разчети в съответната бюджетна организация.

Ръководството е специално създадено за успешната работа на счетоводителя.

То включва в себе си категории, аспекти и ценни съвети за методите за разчети с доставчици, клиенти, студенти и ученици, подотчетни лица.

 

Вижте повече тук >>

 

Преобразуване и ликвидация на търговски дружества

Книгата „Преобразуване и ликвидация на търговски дружества“ на експерт Евгени Рангелов има за цел да Ви ориентира и да помогне, представяйки законовите норми и правила в различните ситуации при преструктурирането на дружество.

Научете какви са правните, данъчните и счетоводни изисквания, които трябва задължително да спазите при осъществяване на Вашите цели.

 

Вижте повече тук >>

 

Сделки с недвижими имоти на строителното предприятиe

Сделките с недвижими имоти стават все по-обширни. В случай, че сте купувач или продавач винаги е добре да знаете всички права в закона за недвижимо  имущество. Но ако самите Вие имате бизнес с недвижимо имущество, тогава познанието и спазването на законовите норми е абсолютно задължително.

Запознайте се с всички рамки, възможности и правила, обвързани с покупко-продажба, вписване в имотен регистър, осчетоводяване по време на строеж, сделки със земи и още много други, като получите най-новото издание на Евгени Рангелов – „Сделки с недвижими имоти на строителното предприятие“.

 

Вижте повече тук >>

 

Портал Счетоводство

Толкова много закони, толкова много счетоводни въпроси. Ако имаше място, което да ни даде всички отговори и новини, свързани със счетоводството, как ли щеше да се казва то?

Представяме Ви мястото, събрало най-много експертни мнения и примери от ежедневната практика в света на счетоводството – portalschetovodstvo.bg. Тук ще получите решение на Вашите въпроси, компетентно мнение и последните, актуални новини и изменения в счетоводното и данъчно законодателство.

 

Вижте повече тук >>

 

Електронно списание: 7 дни счетоводство и данъци. Какво ново?

Абонаментът за електронното списание „7 дни счетоводство и данъци. Какво ново?“ ще Ви даде ежеседмичен достъп до интересни казуси в практиката и тяхното разрешаване.

Ще получите ценни съвети от експерти в областта, както и напомняне за важните срокове за подаване на декларации и задължения.

Всеки понеделник директно на Вашия имейл:
✓новини
✓анализи
✓въпроси от практиката и пълните им експертни решения, подкрепени с приложимите по казуса законодателни норми
✓актуални промени в законите и техните тълкувания
✓данъчен календар, важни срокове и задължения

 

Вижте повече тук >>

 

Счетоводно списание 10 с ДДС – 12-месечен абонамент

РС Издателство Бизнес и Консултации иска да подкрепи работата на счетоводителя. Ето защо въведохме правото Ви на абонамент за печатното списание „Счетоводно списание 10 с ДДС“.

В него ще откриете актуалните промени в закона за счетоводството, решения на проблеми и въпроси, свързани с ежедневната практика, както и възможността за индивидуална консултация с експерт.

Абонирайте се за списанието и ще имате достъп до компетентна информация за промените в счетоводството, на всеки 3 месеца, както и право да се консултирате с експерт по Ваш проблем от практиката.

 

Вижте повече тук >>