Труд и осигуряване

Назначаване на чужденци: Експертите съветват

Какви са правилата за назначаване на чужденци в българска фирма, можете да научите от подробното ръководство „Назначаване на чужденци: Експертите съветват“.

Подбраният екип от професионалисти в областта, в лицето на доц. д-р Андрей Александров, Аспасия Петкова и Красимира Гергева, ще Ви помогне с нагледни примери да научите и приложите всички правила по назначаване, осигуряване и законна работа или съдружие с чужденци от различни държави и региони.

В изданието ще откриете решения на реални казуси от практиката.

 

Вижте повече тук >>

 

Правилно сключване на трудови договори – решения и съвети от експерти

В книгата „Правилно сключване на трудови договори – решения и съвети от експерти“ ще получите съвременна и точна информация по всички аспекти от сключването на трудови договори между ръководството и служителите в дадена фирма.

Видове трудови договори и тяхното правилно завеждане в НАП, изменения по договорите и промени в исканията на двете страни, както и сложни казуси като групови трудови договори или договори с лица в инвалидност – подгответе се за всички тези теми и други от експертното мнение и опит на Красимира Гергева.

 

Вижте повече тук >>

 

Правилно прекратяване на трудови договори – решения и съвети от експерти

Освен правилното сключване на трудови договори и въвеждането им в експлоатация, трябва да бъдем наясно и как правилно да ги прекратим, когато настъпи моментът за това.

В ръководството „Правилно прекратяване на трудови договори – решения и съвети от експерти“ ще научите как правилно да прекратите различни на вид трудови договори, как се попълва трудова книжка, видове обезщетения на служителите, отпуски, болнични и всички свързани въпроси по темите.

Практически решения за всеки ТРЗ служител относно:

✦ прекратяване на правоотношение без последващи проблеми с Инспекцията по труда
✦ какви обезщетения следва да платите
✦ как да попълните трудовите книжки
✦ как да прекратите при предизвестие, изтичащо по време на болничен
✦ как да процедирате при по-специфични случаи – майчинство, наличие на ТЕЛК, пенсиониране…
…събрани за Вас в “Правилно прекратяване на трудови договори – решения и съвети от експерти”

 

Вижте повече тук >>

 

Кодекс на труда 2021

Спестете загубата на излишно време в търсене, както и солидните глоби, като отворите ценното ръководство с всички норми и разпоредби за трудови взаимоотношения във фирмата.

Представяме Ви едно незаменимо издание на кодекса на труда, а именно: „Кодекс на труда 2021“.

В книгата ще намерите пълния кодекс на труда с досегашните правила и закони, но също така и с последните промени по него от 2021-ва година.

 

Вижте повече тук >>

 

Портал ТРЗ нормативи

Да си служител ТРЗ в наши дни е отговорна и нелека задача. От отдела по човешки ресурси зависи правилното документално обслужване на служителите в дадена организация, както и тяхното осигуряване и статус. Но както всяко дружество има свои различни правила и норми, така и законите, съответстващи на различните дейности, се различават.

За да извършваме работата си, качествено и правилно, трябва да се съобразяваме със законите. А за да се съобразяваме със законите, трябва да ги познаваме добре и да ги прилагаме в практиката.

„Портал ТРЗ нормативи“ е еквивалент на енциклопедия в света на трудовото право и осигуряване. Той Ви дава достъп до всички закони и техните промени и актуализации, модели на документи, данъчно-осигурителен календар, както и над 1067 решения на казуси от практиката на ТРЗ служителите в България.

 

Изберете Вашия абонаментен за www.portaltrznormativi.bg от тук >>

 

ТРЗ показател: Новини, решения, насоки

Светът около нас се променя непрестанно. За да бъдем истински професионалисти в работата си, добре е да се нагаждаме спрямо промените и да ги научаваме първи и навреме.

Нашите ежеседмични електронни списания ще Ви покажат най-новото от света на трудовото право. Абонирайки се за електронното списание „ТРЗ показател: Новини, решения, насоки“ ще имате достъп до нова информация, различни казуси и техните решения, както и до полезни насоки в работата си.

 

Вижте какво включва абонаментът за 12 месеца от тук >>

 

Съветник: ТРЗ и Осигуряване от А до Я

Бъдете наясно с промените в трудовото право. Абонирайки се за „Съветник: ТРЗ и Осигуряване от А до Я“, Вие целогодишно ще имате достъп до актуализирана и пълна информация относно законите за труд и осигуряване в България.

Екипът от експерти, начело с главният редактор Аспасия Петкова, ще следи за Вас  всички законодателни промени в различните трудовоправни области и ще ги анализират за Вас с оглед прилагането им на практика от страна н работодателите. Имате възможност за 12-месечен или 24-месечен абонамент.

Към абонамента ще получите и специалната услуга на РС Издателство Бизнес и Консултации: право на 12 консултации с експерт по теми и въпроси, които Ви интересуват.

 

Вижте повече тук >>

 

Правилно деклариране на данни съгласно Наредба № Н-13 – практическо ръководство

Всички срокове, данъчни декларации, текстове и актуални указания на НАП ще намерите в новото ръководство на Красимира Гергева и Аспасия Петкова – „Правилно деклариране на данни съгласно Наредба H-13 – практическо ръководство“.

В допълнение, в книгата ще получите решения на интересни казуси от практиката на колеги и експерти в счетоводството.

Случвало ли Ви се е да подадете декларация обр. 1 със сгрешено ЕГН? Този казус, както и други, имат своето решение. А какво е то? – Ще откриете в най-новото ръководство на РС Издателство Бизнес и Консултации.

 

Вижте повече тук >>

 

Книга за ТРЗ служителя

Бъдете отличници в работата си като ТРЗ служител с новото  ръководство от РС Издателство Бизнес и Консултации „Книга за ТРЗ служителя“.

В ръководството ще намерите ключовите казуси и техните решения, свързани с:

❒Подаване на декларация образец 1 и 6 и плащане на осигуровки след вливане на ООД в АД
❒Данък и осигуровки върху обезщетение при пенсиониране
❒Осигуряване на украинска гражданска с ЕООД у нас
❒Попълване на декларация образец 6 с кодове 5 и 8
❒Попълване на удостоверение А1 за шофьор, който ще извършва дейност в няколко европейски страни
❒И други

 

Вижте повече тук >>

 

ТРЗ в сферата на образованието – практическо ръководство

Всички трудови норми и правила в образователната сфера ще намерите в едно ръководство – „ТРЗ в сферата на образованието – практическо ръководство“.

Какви са изискванията за сключване на трудови договори в системата на предучилищното и училищното образование?

Как правилно да пенсионираме служителите в училищата и да изготвим техните отпуски, договори и декларации?

В ръководството ще намерите подробна информация от назначаването, през инструктажите, та чак до прекратяването на трудовия договор – всичко това с нагледни примери, анализи и решения от експертите.

 

Вижте повече тук >>

 

Защита на личните данни: наръчник за счетоводители и ТРЗ служители

Ние знаем, че като ТРЗ служители всеки ден сте изправени пред различни въпросителни относно това, как да процедирате с вече назначени или прекратили трудовата си дейност лица.

От начисляването на заплатите до освобождаването и съхранението на документацията на всеки отделен служител, ежедневно всяко счетоводно управление трябва да изпълнява редица законови изисквания. Едно от най-важните сред е тях е защита на личните данни.

В книгата „Защита на личните данни: наръчник за счетоводители и ТРЗ служители“ ще откриете практични съвети и указания за това, как успешно да вършите работата си, спазвайки всички закони и трудови норми. Доцент Андрей Александров е експерт в областта на  трудовото право. Той ще Ви въведе в нормативната уредба, включваща  регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, закон за защита на личните данни, както и насоки за длъжностните лица по защита на данните, приети от Работна група за защита на данните.

 

Вижте повече тук >>